22. Slovensko srečanje ljubiteljev stare kmetijske tehnike in starodobnih vozil

Vabilo

na 22. slovensko srečanje ljubiteljev starodobne kmetijske tehnike

 

Društvo kmetijske tehnike Slovenije prireja tradicionalno 22. slovensko srečanje ljubiteljev stare kmetijske tehnike, ki bo v soboto, 15. junija 2019- v Jablah (Loka pri Mengšu) na prostoru Kmetijskega inštituta Slovenije. Srečanje v zgodovinskem ambientu (poleg je grad Jable) vsako leto obišče več tisoč obiskovalcev in številni aktivni udeleženci s starodobnimi kmetijskimi stroji in napravami iz naše države in sosednjih držav.

Na srečanju se starodobna kmetijska tehnika predstavlja v obliki posameznih eksponatov ali v delovanju (vožnja in prikaz opravil s starodobnimi traktorji, delovanje stacionarnih kmetijskih motorjev za pogon kmetijskih strojev, prikaz nekdanjega načina dela s starodobnimi stroji in vprežnimi priključki, prikaz starodobnih kmetijskih naprav in orodij ipd.) skupaj s strokovno razlago tehničnih lastnosti in delovanja. Najbolj ohranjene in strokovno restavrirane starodobne kmetijske stroje in naprave, strokovna komisija oceni (sestavljena je od priznanih strokovnjakov s področja zgodovine kmetijske tehnike), njihovi lastniki pa prejmejo priznanja za svoje eksponate.

Na srečanju se določena podjetja predstavijo tudi s sodobnimi traktorji in stroji, ne smemo pozabiti da večina ljubiteljev starodobne kmetijske tehnike izhaja iz vrst uporabnikov sodobne kmetijske tehnike. Tudi za najmlajše udeležence srečanja bo poskrbljeno, organizirano bo tekmovanje z radijsko vodenimi modeli traktorjev. V primeru da se udeleženci srečanja želijo udeležiti spominske vožnje je predvidena trasa za katero bodo dobili navodila pri prijavi za aktivno udeležbo.

 

 

Komentiranje tega prispevka je onemogočeno.